Boczek z pieprzem i sosem słodko-kwaśnym 黑胡椒五花肉
Składniki:
Plaster boczku, 5 ząbków czosnku, szczypiorek/por (używam cebuli)
Sos i przyprawy
1/2 łyżka cukru, 4 łyżki białego octu; 1 łyżka sosu worcestershire, 1/2 łyżki cukru, trochę soli, 1 łyżka czarnego pieprzu
1/2 łyżka cukru, 4 łyżki białego octu; 1 łyżka sosu worcestershire, 1/2 łyżki cukru, trochę soli, 1 łyżka czarnego pieprzu
2. Podgrzać patelnię bez oleju, a potem włożyć boczek, przykryć i usmażyć go po obu stronach aż zbrązowieje, a następnie dodać sól, cukier, sos i pieprz.
3. Zamieszać cukier z octem, sosem worcestershire i czosnkiem(pokrojonym).
4. Pokroić boczek na talerzu, dodać cebulę i przyprawić pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz