2 zupy z sandaczu i tofu - imbirowa, z miso
Zupa imbirowa z sandacza i tofu / dodatkowe miso i warzywa
Świeże ryby albo owoce morza można przyrządzić bardzo prosto. Imbir i alkohol zabije mocny smak ryb, a sól doda świeżości. Pierwsze danie jest przyrządzone w najłatwiejszy, podstawowy sposób. A jak czasem przyjdzie ochota na coś innego, to drugie danie będzie zamiennikiem dla pierwszego.
Składniki:
Sandacz ( głowa i ogon część ryby )
Imbir
Szczypiorek
Tofu
1.Najpierw zagotować wodę a potem dodać imbir, sandacza, i tofu. (~20min)
2.Na końcu przelać do miski i dodać szczypiorek, sól, MSG(obojętnie), pieprz i olej sezamowy.
Z miso:
Dodatkowe warzywa: kapusta pekińska, marchewki, cebula
1.Najpierw zagotować wodę, po 10 min. dodać marchewki, a potem dodać kapustę pekińską, imbir, sandacza i tofu.
2.Dodać miso rozpuszczalne w wodzie, dodać cebulę i zagotować. Przelać do miski i dodać szczypiorek, sól, pieprz i olej sezamowy.
*Można zamieszać i podać z ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz