Azja Inwazja

Azjatyckie infomacje kulinarne w Polsce oraz przepisy domowe. Asian culinary infomations in Poland and home recipes.
Follow Me

Tofu z jajek



By  Duncan     19:14    標籤:, 
Tofu z jajek 雞蛋豆腐
Drugą metodą przyrządzania tofu, prawdopodobnie najłatwejsza - to tofu z jajek, czyli mleko sojowe, wymieszane z jajkami. Delikatna  konsystencja a do tego smak jajek i soi, pycha. Można przygotować jak potrawę "mapo tofu”, albo ugotować w zupie.



1.Najpierw wymieszać jajko z mlekiem sojowym. ( propocja 3 : 5 )








2.Przefiltrować 3~4 razy.








3.Przygotować pojemnik do gotowania na parze, najlepiej prostokątny albo kwadratowy.









4.Przykryć pojemnik folią ( żrobić kilka dziur w folii, aby powietrze uchodziło ) i ugotować na parze aż zmięknie.

















5.Potrzekać żeby tofu schłodziło, potem przełożyć i pokroić w kostki. Gotowe do różnych potraw!










About Duncan

hej, jestem Duncan, mieszkam w Polsce, lubię jeść i gotować. Chciałbym prezentować i promować Azjatycką kulturę. Zapraszam do śledzenia mojego bloga, będzie mi miło jak zostawisz komentarz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz


Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate