Azja Inwazja

Azjatyckie infomacje kulinarne w Polsce oraz przepisy domowe. Asian culinary infomations in Poland and home recipes.
Follow Me

Zupa z kurczaka z czosnkami i grzybami (shitake)



By  Duncan     21:44    標籤:,,, 


Zupa z kurczaka z czosnkami i grzybami (shitake) 香菇蒜頭雞
Podstawowa, łatwa, domowa zupa Tajwańska, to rosól “ji tang”. Połączenia składników jest wiele. Zwykle w Azji używamy całej kury.
Jednak w kuchniu domowej, zaprezentuję małą porcję, żebyście sami ugotowali gorący rosól po tajwańsku podczas polskiej zimniej zimy.


Składniki:

1 noga z kurczaka ( pokrojona )
1 ząbek czosnek
3~4 grzybów shitake

1l wody
1 mała łyżeczka sól

 

1.Najpierw ugotuj kurczaka w wodzie. ( wstębna obróbka - chuan tang -w gorącej wodzie )










 
2.Następnie zagotuj 1L wody i wrzuć wszystkie składniki do garnku na 30 minut. (oprócz soli)

 






 
3.Gdy zupa jest gotowa dodać sól

*Można zastąpić shitake polskimi grzybami, może wyjść ciekawy smak.




Z podgrzbkami :)














About Duncan

hej, jestem Duncan, mieszkam w Polsce, lubię jeść i gotować. Chciałbym prezentować i promować Azjatycką kulturę. Zapraszam do śledzenia mojego bloga, będzie mi miło jak zostawisz komentarz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz


Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate