Azja Inwazja

Azjatyckie infomacje kulinarne w Polsce oraz przepisy domowe. Asian culinary infomations in Poland and home recipes.
Follow Me

Smażony ryż z łososiem



By  Duncan     22:41    標籤:, 

Smażony ryż z łososiem 鮭魚炒飯



Składniki:

150g~200g fileta z łososia ze skórą
300g ugotowanego ryżu (najlepszy jest przygotowany dzień przed)
2 jajka
cebula
szczypiorek
warzywa do wyboru: kukurydza i groszek



1.Najpierw oddziel skórę od reszty łososia.  Pokrój łososia w kostkę (skórę można użyć opcjonalnie).

2.Dodaj żółtko do ryżu i dokładnie wymieszaj.






 
3.Smaż skórę aż stanie się chrupiąca, a potem pokrój na bardzo małe kawałeczki.







 










4.Wykorzystaj olej ze skóry do usmażenia cebuli.









5.Dodaj ryż, dokładnie zamieszaj i usmaż.










6.Następnie wylej białko na patelnię i szybko usmaż, a potem dodaj łososia.







 








 










7.Wymieszaj skórę z solą i pieprzem białym w misce.

 ( zobacz również inny post: Przyprawa z suszonej skóry łososia 鮭魚酥 )







8.Następnie dodaj warzywa i szczypiorek, a na końcu usmażoną skórę. Smacznego!
























About Duncan

hej, jestem Duncan, mieszkam w Polsce, lubię jeść i gotować. Chciałbym prezentować i promować Azjatycką kulturę. Zapraszam do śledzenia mojego bloga, będzie mi miło jak zostawisz komentarz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz


Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate