Azja Inwazja

Azjatyckie infomacje kulinarne w Polsce oraz przepisy domowe. Asian culinary infomations in Poland and home recipes.
Follow Me

Krówki po azjatycku (ślikowo-orzechowe)



By  Duncan     21:46    標籤:,,,,,, 

Krówki po azjatycku (ślikowo-orzechowe) 南棗核桃糕
Składniki:

500g suszonych śliwek
0.5l wody
200g orzechów włoskich

300g cukru

150g mąki kukurydzianej
250ml wody



1.Najpierw wrzucić śliwki do 0.5l wody i zagotować, aż powstanie purée.










2.Dodać cukier a potem orzechy włoskie do garnka. Dokładnie zamieszać.

 







3.Wsypać mąkę do wodą i dokładnie zamieszać.

 








4.Przełożyć wszystkie składniki do patelni i jeszcze raz zamieszać, żeby woda wyparowała.










 








*Jak to sprawdzić? wrzucić kawałek do zimnej wody, jak się nie rozpuszcza to prawie ok










5.Przełożyć wszystko do papieru do wypieków i wyciskać (można poczekać aż się ochłodzi).

 






 









6.Pokroić krówki w pastry a potem można owinąć je papierem śniadanowym :)











*Można zrobić koło 80 sztuk krowek z tego przepisu!


About Duncan

hej, jestem Duncan, mieszkam w Polsce, lubię jeść i gotować. Chciałbym prezentować i promować Azjatycką kulturę. Zapraszam do śledzenia mojego bloga, będzie mi miło jak zostawisz komentarz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz


Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate