Azja Inwazja

Azjatyckie infomacje kulinarne w Polsce oraz przepisy domowe. Asian culinary infomations in Poland and home recipes.
Follow Me

Zupa kwaśno-pikantna po syczuańsku (wegańska)



By  Duncan     21:17    標籤:,,,, 



Zupa kwaśno-pikantna po syczuańsku (wegańska) :

składniki:
200 g Tofu
150 g marchewki w pokrojonej plastry
10 posiekanych grzybów mun
Szczypiorek
Chili
(dodałem też kukurydzę i groszek, można dodać jeszcze mięso i kiełki bambusa)

1 l bulionu

Woda z mąką ziemniaczaną do zagęszczenia
Olej sezamowy
Czarny ocet
Sos sojowy
Pieprz biały



1.Najpierw usmażyć marchewkę na patelni z olejem aż zmięknie, dodać chili i grzyby.








 








2.Dodać bulion i zagotować, dodać wodę z mąką aby się zagęściło.

 






 






 


3.Dodać tofu w plastrach, a potem 4 duże łyżki octu i 2 małe łyżki pieprzu, zamieszać i koniec. 

 
















4.Wlać do miski, posypać szczypiorkiem, chilli, kolendrą a potem dodać ocet i olej. Smacznego!

 



About Duncan

hej, jestem Duncan, mieszkam w Polsce, lubię jeść i gotować. Chciałbym prezentować i promować Azjatycką kulturę. Zapraszam do śledzenia mojego bloga, będzie mi miło jak zostawisz komentarz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz


Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate