Azja Inwazja

Azjatyckie infomacje kulinarne w Polsce oraz przepisy domowe. Asian culinary infomations in Poland and home recipes.
Follow Me

2 zupy z sandaczu i tofu - imbirowa, z miso



By  Duncan     22:51    標籤:,, 


Zupa imbirowa z sandacza i tofu / dodatkowe miso i warzywa


Świeże ryby albo owoce morza można przyrządzić bardzo prosto. Imbir i alkohol zabije mocny smak ryb, a sól doda świeżości. Pierwsze danie jest przyrządzone w najłatwiejszy, podstawowy sposób. A jak czasem przyjdzie ochota na coś innego, to drugie danie będzie zamiennikiem dla pierwszego.


Składniki:

Sandacz ( głowa i ogon część ryby  )

Imbir

Szczypiorek

Tofu




1.Najpierw zagotować wodę a potem dodać imbir, sandacza, i tofu. (~20min)










2.Na końcu przelać do miski i dodać szczypiorek, sól, MSG(obojętnie), pieprz i olej sezamowy.


 
Z miso:

Dodatkowe warzywa: kapusta pekińska, marchewki, cebula

1.Najpierw zagotować wodę, po 10 min. dodać marchewki, a potem dodać kapustę pekińską, imbir, sandacza i tofu. 









2.Dodać miso rozpuszczalne w wodzie, dodać cebulę i zagotować. Przelać do miski i dodać szczypiorek, sól, pieprz i olej sezamowy.





*Można zamieszać i podać z ryżem.


About Duncan

hej, jestem Duncan, mieszkam w Polsce, lubię jeść i gotować. Chciałbym prezentować i promować Azjatycką kulturę. Zapraszam do śledzenia mojego bloga, będzie mi miło jak zostawisz komentarz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz


Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate