Wstępna obróbka “ szybkie przesmażenie olejem “ (guo yo)
Szybkie przesmażenie, to wstępna obróbka przygotowanych składników wrzucanych na głęboki olej i rozpoczęcie pierwszego etapu przyrządzania. Szybkie przesmażenie może zmienić smaki potraw na łagodne, delikatne, miękkie i dodać wilgotności. Pozwala utrzymać lub zwiększyć barwność składników a także wyjątkowość i smaki potraw, ponadto też wyeliminować dziwne smaki składników. Szybkie przesmażenie zależy od rozmiaru garnku, cech i ilości składników, aby dokładnie zarządzać temperaturę oleju.
Najpierw musisz podgrzać dużą ilość oleju w garnku/woku, gdy olej będzie wystarczająco gorący, wrzuć cienko pokrojone składniki aż zmienią kolor i przefiltruj je przygotowując je do dalszego przyrządzenia.
Rozbef z mango:
http://kuchniaduncana.blogspot.com/2014/10/smazony-rostbef-z-mango.html#more
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz