Azja Inwazja

Azjatyckie infomacje kulinarne w Polsce oraz przepisy domowe. Asian culinary infomations in Poland and home recipes.
Follow Me

Czerwone krewetki z Argentyny / ryby obtoczone w soli z sosem imbirowymna słodko-kwaśno



By  Duncan     09:33    標籤:, 




W Azji świeże ryby lub owoce morza często obtaczamy w soli i przyrządzamy na grillu. Zwykle jemy je bez sosu ponieważ zawierają dużo soków.


Składniki:

Świeże krewetki po wstępnej obróbce

Sól morska

Sos:
Ocet ryżowy
Mirin (cukier + wino ryżowe/białe lub woda z cukirem bez alkoholu)
Imbir


1. Obtaczamy w soli surowe krewetki po wstępnej obróbce.


2. Można je upiec lub tak jak ja, wrzucić na gorącą patelnię bez oleju.


3. Gdy krewetki zmienią kolor na czerwono, oznacza to,że już są gotowe.


4. Obrać ze skorupki i zanurzyć w sosie. Smacznego!

About Duncan

hej, jestem Duncan, mieszkam w Polsce, lubię jeść i gotować. Chciałbym prezentować i promować Azjatycką kulturę. Zapraszam do śledzenia mojego bloga, będzie mi miło jak zostawisz komentarz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz


Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate