Azja Inwazja

Azjatyckie infomacje kulinarne w Polsce oraz przepisy domowe. Asian culinary infomations in Poland and home recipes.
Follow Me

Słodkie krewetki z Portugali



By  Duncan     16:22    標籤:,, 

Słodkie krewetki z Portugalii
Te krewetki są tak świeże, że można nawet jeść na surowo ale zaprezentuję dzisiaj dwie pyszne i łatwe do przygotowania potrawy. Blanszowanie krewetek to jeden z najczęstszych sposobów ich przyrządzania, natomiast drugi sposób to smażenie w głębokim oleju. Obydwie metody przeprowadzamy szybko aby zachować świeżość krewetek.


1) blanszowanie w wodzie z sosem imbirowym na słodko-kwaśno
Wrzucić krewetki do zagotowanej wody, a gdy zmienią kolor na czerwone wyłączyć gaz i odfiltrować. Ścierać imbir w sosie ( zawierającym ocet ryżowy, cukier i trochę wody ) a potem można zanurzyć krewetki w sosie.


2) chrupiące, smażone w głębokim oleju :


Dodatki: Czosnek, szczypiorek, bazylia





1.Najpierw trzeba osuszyć krewetki i wrzucić do gorącego, głębokiego oleju w garnku, gdy zmienią kolor, odfiltrować.





 

2.Szybko usmażyć jeden po drugim czosnek, szczypiorek i bazylię.














 






 




 3.Jeszcze raz wrzucić krewetki do oleju aż zmienią kolor na brązowe. 







4.Chrupiące krewetki z dodatkami wrzucić razem, posypać pieprzem i solą morską....najlepsza potrawa w nocy z piwkiem i na imprezę!!!


About Duncan

hej, jestem Duncan, mieszkam w Polsce, lubię jeść i gotować. Chciałbym prezentować i promować Azjatycką kulturę. Zapraszam do śledzenia mojego bloga, będzie mi miło jak zostawisz komentarz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz


Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate