Azja Inwazja

Azjatyckie infomacje kulinarne w Polsce oraz przepisy domowe. Asian culinary infomations in Poland and home recipes.
Follow Me

Sos słodko-kwaśny - tang chu



By  Duncan     19:04    標籤: 
Sos słodko-kwaśny - tang chu sos słodko-kwaśny, Duncan's home kitchen

Wydaje mi się, że jest to ulubiony sos chiński Polaków. Znajdziemy go w prawie każdej restauracji lub barze. Sos słodko-kwaśny jest używany dp rozmaitych potraw. Jednak, nie przesadzaj z tego użyciem, pamiętaj że nie jest to jedyny sos chiński! Osobiście bardzo lubię ten sos i wykorzystuję go do białego mięsa, owoców morza lub ryb.

Podam proporcję sosu słodko-kwaśnego wedlug znanego tajwańskiego chefa (szefa kuchni) - A jizz. Następnie, podzielę się różnymi przepisami dań, których składnikiem jest sos słodko-kwaśny.


Proporcja i składniki:

2(woda):1(ketchup):1(ocet):1(cukier) + trochę mąki ziemniaczanej z wodą + trochę octu czarnego lub sosu sojowego
 





About Duncan

hej, jestem Duncan, mieszkam w Polsce, lubię jeść i gotować. Chciałbym prezentować i promować Azjatycką kulturę. Zapraszam do śledzenia mojego bloga, będzie mi miło jak zostawisz komentarz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz


Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate