Azja Inwazja

Azjatyckie infomacje kulinarne w Polsce oraz przepisy domowe. Asian culinary infomations in Poland and home recipes.
Follow Me

Trzykolorowe jajko



By  Duncan     17:25    標籤: 

Trzykolorowe jajko


Nazywa się trzykolorowe, ale jeśli zrobi się je umiejętnie może być wielokolorowe. Tę potrawę przyrządza się z trzech rodzaju jajek: normalnego, słonego ( http://kuchniaduncana.blogspot.com/2014/07/sone-jajka-tradycyjny-chinski-sposob.html ) i "pi dan". W odpowiedniej proporcji gotuje się jajka na parze w pojemniku, a potem kroi. Podajemy je na zimno, czasami z majonezem. Z różnymi kolorami wygląda ciekawie i ładnie. Mieszanie smaków trzech jajek jest w Polsce niespotykane. Jeżeli szukasz potrawy na imprezę lub substytutu na wielkanoc, wybierz trzykolorowe jajko!

About Duncan

hej, jestem Duncan, mieszkam w Polsce, lubię jeść i gotować. Chciałbym prezentować i promować Azjatycką kulturę. Zapraszam do śledzenia mojego bloga, będzie mi miło jak zostawisz komentarz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz


Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate