Azja Inwazja

Azjatyckie infomacje kulinarne w Polsce oraz przepisy domowe. Asian culinary infomations in Poland and home recipes.
Follow Me

Bakłażan z mielonym na słodko-kwaśno



By  Duncan     18:45    標籤: 
Bakłażan z mielonym na słodko-kwaśno 醋溜茄子

1 bakłażan
125 g mielony z wołowiny/wieprzowiny
Imbir 
Szczypiorek 
1 łyżka mąki ziemniaczanej 
1 łyżka sosu sojowego 
Sos: 
3 łyżki sosu sojowego ( używam gęstego z Tajwanu ) 
1 łyżka cukru 
2 łyżki czarnego octu 
2-3 łyżki wody trochę soli pieprz 


1.Najpierw wymieszać mielone z mąką ziemniaczaną i sosem sojowym.

2.Pokroić bakłażan na plastry i usmażyć na głębokim oleju, aż woda wyparuje, a potem przefiltrować.

3.Wykorzystać trochę oleju do smażenia imbiru i szczypiorku, a potem mielony.
 
4.Gdy mielone zmieni kolor, dodać bakłażan, a potem sos.
5.W koncu dodać trochę soli i pieprz. Smacznego!















About Duncan

hej, jestem Duncan, mieszkam w Polsce, lubię jeść i gotować. Chciałbym prezentować i promować Azjatycką kulturę. Zapraszam do śledzenia mojego bloga, będzie mi miło jak zostawisz komentarz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz


Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate