Azja Inwazja

Azjatyckie infomacje kulinarne w Polsce oraz przepisy domowe. Asian culinary infomations in Poland and home recipes.
Follow Me

Makrela i tofu z sosem pomarańczowym po azjatycku 橙汁鯖魚豆腐



By  Duncan     11:09    標籤:, 
Makrela i tofu z sosem pomarańczowym po azjatycku  橙汁鯖魚豆腐

2 makrele
200 g tofu
1 szalotka
olej do smażenia
2 łyżki japońskiego sosu sojowego
sok z 1~2 pomarańczy




1.Pokroić szalotkę na plasterki.

2.Na małej ilości oleju podsmażyć filet z makreli odwrócony skórą do pateln.





















3.Następnie usmażyć tofu i szalotkę na patelni. (Można na innej lub na tej samej)

















 4.Zmieszać sos sojowy z sokiem. Gdy składniki są gotowe, przełożyć na talerz i polać sosem.

About Duncan

hej, jestem Duncan, mieszkam w Polsce, lubię jeść i gotować. Chciałbym prezentować i promować Azjatycką kulturę. Zapraszam do śledzenia mojego bloga, będzie mi miło jak zostawisz komentarz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz


Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate