Azja Inwazja

Azjatyckie infomacje kulinarne w Polsce oraz przepisy domowe. Asian culinary infomations in Poland and home recipes.
Follow Me

Wstępna obróbka - szybkie przesmażenie olejem (guo yo)



By  Duncan     20:36    標籤: 
Wstępna obróbka “ szybkie przesmażenie olejem “ (guo yo)



Szybkie przesmażenie, to wstępna obróbka przygotowanych składników wrzucanych na głęboki olej i rozpoczęcie pierwszego etapu przyrządzania. Szybkie przesmażenie może zmienić smaki potraw na łagodne, delikatne, miękkie i dodać wilgotności. Pozwala utrzymać lub zwiększyć barwność składników a także wyjątkowość i smaki potraw, ponadto też wyeliminować dziwne smaki składników. Szybkie przesmażenie zależy od rozmiaru garnku, cech i ilości składników, aby dokładnie zarządzać temperaturę oleju.


Najpierw musisz podgrzać dużą ilość oleju w garnku/woku, gdy olej będzie wystarczająco gorący, wrzuć cienko pokrojone składniki aż zmienią kolor i przefiltruj je przygotowując je do dalszego przyrządzenia.


Rozbef z mango:
http://kuchniaduncana.blogspot.com/2014/10/smazony-rostbef-z-mango.html#more

About Duncan

hej, jestem Duncan, mieszkam w Polsce, lubię jeść i gotować. Chciałbym prezentować i promować Azjatycką kulturę. Zapraszam do śledzenia mojego bloga, będzie mi miło jak zostawisz komentarz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz


Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate