Azja Inwazja

Azjatyckie infomacje kulinarne w Polsce oraz przepisy domowe. Asian culinary infomations in Poland and home recipes.
Follow Me

Chrupiący sandacz z sosem sojowym



By  Duncan     22:24    標籤: 
Chrupiący sandacz z sosem sojowym 醬燒鱸魚

Składniki:

Świeży sandacz lub inna ryba.
Imbir, szczypiorek
Mąka ziemniaczana do obtoczenia

Sos:
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki wina ryżowego lub wódki/wina białego
1 łyżka oleju sezamowego

1 łyżka mąki ziemniaczanej do gouqien



1.Odciąć głowę i część ogona ryby do wykorzystania w innej potrawie. (niekoniecznie)







2.Marynować rybę w sosie przez 15 minut i podgrzać olej w garnku do smażenia.






3.Obtoczyć rybę w mące ziemniaczanej i wrzucić ją do gorącego oleju w patelni aż ryba będzie chrupiąca i złota.







4.Wylać olej ale zostawić trochę w patelni do smażenia.







5.Usmażyć imbir i szczypiorek, przełożyć wszystko na talerz.


6.Wykorzystać sos z marynaty ( jak za mało to dodać więcej sosu ), dodać łyżkę mąki ziemniaczanej (zagęszczanie) i dokładnie zamieszać, wrzucić do gorącej patelni i od razu wyłączyć gaz.










7.Polać sosem rybę i doprawić solą i pieprzem. Smacznego!










About Duncan

hej, jestem Duncan, mieszkam w Polsce, lubię jeść i gotować. Chciałbym prezentować i promować Azjatycką kulturę. Zapraszam do śledzenia mojego bloga, będzie mi miło jak zostawisz komentarz.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz


Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Translate