Jajecznica z pomidorami
Składniki: 2 pomidory
3~4 jajka
szczypiorek
1 łyżka cukru
1 łyżka soli
2 duże łyżki oleju
woda + 1 łyżka mąki ziemniaczanej.
1.Najpierw rozbić jajko i wymieszać z solą.
2.Pokroić pomidory i usunąć gniazdka nasienne. Podgrzać jedną dużą łyżkę oleju na patelni i smażyć szczypiorek i pomidory, a następnie przełożyć je na talerz.
3.Na świeżą patelnię wlać trochę oleju i usmażyć jajka. Gdy będą prawie gotowe dodać pomidor i cukier.
4.Następnie wlać wodę z mąką, szybko podsmażyć i wyłączyć piec.
Dowiedziałem się, że w Polsce istnieje bardzo podobna potrawa, ale różni się nieco od naszej. Czy potraficie znaleźć różnicę? :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz