Tofu z sosem trzy kubki (sanbei)
Tofu z sosem "trzy kubki “ (sanbei)
Składniki:
500g tofu,
olej/sezamowy
imbir, czosnek, chili
bazylia
sos trzech kubków
machewka
cukier
(sos trzech kubków można zobaczyć też:
http://kuchniaduncana.blogspot.com/2014/07/san-bei-ji.html )
Mam domowy tofu
Jak robić domowy tofu? jak chcesz sobie spróbować -->
http://kuchniaduncana.blogspot.com/2014/09/domowe-zdrowe-tofu-i-mleko-sojowe-cay.html
1. Najpierw usmażyć tofu z olejem i przełożyć na talerz
2. Usmażyć imbir z olejem na patelni a potem czosnek, chili i marchewkę.
3. Dodać cukier i czekać aż się skarmelizuje, a potem dodać tofu. Następnie wlać sos ( można dodać trochę wody z mąką ).
4.Pod koniec dodać bazylię i jeśli macie olej sezamowy i alkohol z sosu to też wlać trochę. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz